Κυριακή 17 Απριλίου 2011

R.I.P nikos papazoglou


έσβησε η φωνή ενός από τους πλέον αγαπημένους τραγουδοποιούς και ερμηνευτές, του Νίκου Παπάζογλου, που έχασε σήμερα τη μάχη με την επάρατη νόσο, σε ηλικία 63 ετών.
Ο Νίκος Παπάζογλου γεννήθηκε στις 20 Μαρτίου του 1948 στη Θεσσαλονίκη, απ' όπου ξεκίνησε τη λαμπρή πορεία του, στο μουσικό στερέωμα της χώρας μας.
Η κηδεία του θα γίνει αύριο, Δευτέρα, στις 16:00, στον Ιερό Ναό του Αγ. Θεράποντα, στην Τούμπα, τη γειτονιά όπου έκανε τα πρώτα του βήματα στη μουσική.
Τη θλίψη της για το θάνατο του Νίκου Παπάζογλου εξέφρασε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.
«Η επίδρασή του υπήρξε καθοριστική στην πορεία του ελληνικού τραγουδιού. Τα τραγούδια του Νίκου Παπάζογλου και η φωνή του αποτελούν πολύτιμο θησαυρό της μουσικής μας κληρονομιάς και ειδοποιό στοιχείο της μουσικής μας ψυχοσύνθεσης», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.
«Ανθρωπος λιτός και ανοιχτόμυαλος, παρέμεινε ασυμβίβαστος σε όλη την πορεία του και εξέφρασε μιαν ολόκληρη γενιά και τους προβληματισμούς της στο κοινωνικό και μουσικό επίπεδο», σημειώνει στο συλληπητήριό του μήνυμα ο Συνασπισμός.
Τα συλληπητήριά της στους οικείους του τραγουδοποιού εξέφρασε και η Δημοκρατική Αριστερά. «Υπήρξε ένας τραγουδιστής με ξεχωριστό προσωπικό ύφος και στυλ. Θα μας λείψει μια πολύ οικεία καλλιτεχνική φιγούρα με το κόκκινο μαντήλι στο λαιμό. Το ελληνικό λαϊκό τραγούδι είναι από σήμερα φτωχότερο», αναφέρει η παράταξη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου