Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Εννιάχρονη ζωγράφισε τον εφιάλτη της


Θύμα κακοποίησης από συμμαθητής της, έπεσε εννιάχρονη μαθήτρια.

Απεικόνισε στο χαρτί τη φρίκη που έζησε. Το σχολείο αρχικά αδιαφόρησε και χαρακτήριζε ως "κροκοδείλια" τα δάκρυα της

Στα εννιά του μόλις χρόνια, ένα κοριτσάκι με μαθησιακές δυσκολίες αποτύπωσε σε μία ζωγραφιά τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσε από συμμαθητή της, ο οποίος την κακοποιούσε σεξουαλικά στο σχολείο.

"Με πονάει εδώ μανούλα, αλλά δεν πρέπει να σου το πω γιατί θα με σκοτώσει. Με πονάει και το δείχνει στα αγόρια", ήταν τα λόγια που κατάφερε μετά από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα να πει στη μητέρα της. Σε μία μάλιστα ζωγραφιά που έκανε για να περιγράψει πότε αισθάνεται ότι έχει αρνητικό συναίσθημα, όπως της είχε ζητηθεί από τη δασκάλα της, αποκαλύφθηκε το δράμα της.

Η μητέρα ανακάλυψε ότι η κορούλα της είχε οδηγηθεί σε απομονωμένες περιοχές μέσα στην παιδική χαρά, όπου είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά περισσότερες από μία φορά από το συμμαθητή της που έβαζε τους φίλους του να κοιτάνε και γελάνε μαζί της.

"Η κόρη μου, με το απλό μυαλό της, τον άκουσε και δεν έκανε φίλους επειδή τον φοβόταν. Θα γύριζε από το σχολείο και θα έκλαιγε, ενώ με παρακαλούσε να γυρίσουμε σπίτι", ανέφερε. Όταν ρώτησε τη διευθύντρια τη συμβαίνει, της αντέτεινε πως πρόκειται για κροκοδείλια δάκρυα του κοριτσιού.

Μετά την πρώτη επίθεση, που σημειώθηκε στα επτά της χρόνια, η διεύθυνση του σχολείου δεν απέβαλε το αγόρι, ούτε φρόντισε να του παρασχεθεί βοήθεια παρά μόνο του απαγορεύτηκε η έξοδος στην παιδική χαρά για κάποιο χρονικό διάστημα.

Όταν αργότερα ειδοποιήθηκαν οι αρχές, η αστυνομία δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, καθώς το αγόρι ήταν μικρότερος από την ηλικία της ποινικής ευθύνης. Ειδικοί έχουν απομακρύνει το αγόρι από τη μητέρα του και ζει πλέον με άλλα συγγενικά του πρόσωπα.

Η μητέρα του κοριτσιού δεν μπορούσε να μεταφέρει το κοριτσάκι της σε άλλο σχολείο λόγω των ειδικών αναγκών που αντιμετωπίζει, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στο ίδιο σχολείο με το συμμαθητή της. "Είναι όπως ένα θύμα βιασμού πρέπει να βρίσκεται στον ίδιο χώρο με το βιαστή της", σημείωσε.

Μετά από διετή μάχη με το σχολείο και τις αρμόδιες εκπαιδευτικές αρχές, δηλώνει απελπισμένη. "Προσπαθώ τόσο σκληρά να είμαι καλή μητέρα και να μάχομαι για την κόρη μου αλλά χρειάζομαι βοήθεια", ανέφερε χαρακτηριστικά η 39χρονη γυναίκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου